Ticker

6/recent/ticker-posts

Acai meyvesi ve acai suyu

Acai meyvesi ve acai suyu

Acai meyvesi (asai okunur) Güney Amerika ’daki yağmur ormanlarında yetişen bir böğürtlen türüdür. Meyve suyu şeklinde ya da tatlı ve dondurmalarda tüketilmekdeyken, mucizevi faydaları keşfedildikten sonra hap şeklinde de satışa sunulmuştur.

Acai meyvesi enerji vererek kişiyi zinde tutar.

* Yapılan bilimsel araştırmalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan dolaşımını düzene soktuğu kanıtlanmıştır.

* Florida Üniversitesinde yapılan araştırmalar, acai böğürtlenlerinin lösemili hücrelerin yüzde 86’sını yok ettiğini ortaya çıkartmıştır. Bu sayede acai, özellikle Amerikalı bilim adamları tarafından dünyadaki en sağlıklı meyve olarak tanımlanmaktadır.

* Çikolata soslu çilek tadındaki Acai, sütten daha fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, multivitamin haplarından daha fazla besleyici madde içeriyor.

* Süper meyve olarak tanımlanan Acai meyvesi; antosiyanin, polifenol, fitosterol, omega 3, omega 6, omega 9, diyet lifi, E-C-B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir içermektedir.

* Araştırma sonuçlarına göre acai meyvesinde bulunan antosiyaninler; romatizma etkisini, kolon kanserine yakalanma riskini azaltır; ateşlenmeyi önler, damar hastalıklarını ve tümör kanserini önleyici etkisi vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar