Ticker

6/recent/ticker-posts

Çimen suyunun faydaları

Çimen suyunun faydaları


Son zamanlarda "çimen suyunu" fazlaca duyar olduk pek çok ünlü de bu suyu kullandığından bahsediyor. Bununla birlikte uzmanlarda çimen suyunun yararlarının azımsanmaması gerektiğini belirtiyorlar.

100'den fazla vitamin ve enzim barındıran ve özel yetiştirilen çimlerin sıkılmasıyla elde edilen "çimen suyu", kanı yenileme özelliği ile dikkat çekiyor. Yenilenmiş kanın etkileri; daha güçlü saçlar, daha parlak bir cilt ve daha sağlıklı bir beden olarak kendini gösteriyor.

Tadı çok hoş olmadığı için genellikle tek yudumda içilip ardından bir dilim portakal yenilen bu ilginç içecekle ilgili 10`dan fazla kitap yayınlandı.

Bu çimenler özel tohumlar kullanılarak ve yine özel olarak yetiştirilmekte.

Uyarı: Çimen suyu sağlık açısından çok faydalı. Ancak bu çimenler sanıldığı gibi sokakta büyüyen çimenlerden değil.
 
1 haftada büyüyen çimenin besleyici özelliklerinden tam olarak yararlanabilmek için mutlaka suyunun içilmesi gerekiyor; çünkü mesela salataya konularak yenildiğinde herhangi bir faydası görülmüyor .

Uzmanlar bir günde 57 gr. çimen suyu tüketmenin insan vücudu için yeterli olduğunu; vücut alıştıktan sonra en çok 114 grama kadar tüketilebilineceğini ifade ediyorlar. Çimen suyu % 70 oranında klorofil içermekte.

Çimen Suyunda K, E, C, A, B, B12 , B9 , B8 , B6 , B3 , B2 ve B1 Gibi Vitaminler bulunuyor

İçeriğinde K, E, C, A, B, B12 , B9 , B8 , B6 , B3 , B2 ve B1 gibi vitaminler bulunan `çimen suyu`nun içinde ayrıca Bakır, demir, magnezyum, potasyum, manganez, iyot, kalsiyum, fosfor, selenyum, sülfür, bakır, çinko sodyum, bor , krom, kobalt ve molibden gibi mineraller de bulunmakta.

Çimen suyu yüzde 70 oranında klorofilden oluşmakta. Klorofil ise ışığın `ilk ürünü` olduğundan diğer bütün elementlerden daha çok ışık enerjisi içermekte. Ünlü beslenme uzmanı Bernard Jensen, çimen suyunun sindirilmesi için sadece birkaç dakikanın yeterli olduğunu ve bu süre içinde çok az miktarda vücut enerjisi tüketildiğini belirtiyor.

Çimen suyunun sağlık için faydaları :

- Zehirli ve kanserojen maddeleri nötralize eder- Karaciğerin temizlenmesini sağlar- Vücuttaki kan şekerini dengeler- Saçların beyazlaşmasını engeller- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler- Kanı temizleyerek kan dolaşımını düzenler- Hemoglobin üretimini arttırır- Diş çürümelerini engeller- Ağızda 5 dakika tutulduğunda diş ağrılarını keser , diş etlerini temizler- Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar- AIDS `in önlenmesine yardımcı olur- Vücudu ilaç artıklarından temizler- Kötü bakterilerin oluşumunu önler- Vücuttaki ağır metalleri temizler- Cildinizi yeniler- Seks hormonlarını düzenlenmesinde yararlıdır- Tansiyonu düşürücü özelliği vardır
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar