Ticker

6/recent/ticker-posts

Clara Amram 'dan sağlık için tavsiyeler

Clara Amram'dan sağlık için tavsiyeler

Çağımızda herkes sağlığını koruyarak daha kaliteli bir yaşamı sürmek istiyorlar. Clara Amram sağlıklı yaşamak için neler yapmak gerekir? sorusuna şöyle cevap veriyor:

“Yapmanız gereken ilk şey erken erken uyanmayı alışkanlık haline getirin. Uyandığınızda yüzünüzü mutlaka çok soğuk suyla yıkayın sonra, dişlerinizi ve dilinizi iyice fırçalayın. Burun deliklerinizi de tuzlu su çekerek temizleyin.

Sabahları tüketeceğiniz ilk şey meyve olmalı. Yemek yerken yediğiniz her lokmaya konsantre olun, çünkü yemek yerken farklı işlerle meşgul olursanız gereğinden çok yemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle uzmanlar televizyon izlerken yemek yemeyin uyarısını yapıyorlar, Çünkü ne kadar yediğinizi farketmiyorsunuz.

İş yerine giderken öğle yemeğinizi yanınızda götürün. Evde hazırladığınız temiz ve içinde ne olduğunu bildiğiniz bir yemek sizi rahatlatır. Her zaman yanınızda, çalışma masanızda ve arabanızda muhakkak içme suyu bulundurun.

Türk toplumunda "lütfen biraz daha ye , hatırım için ye, yemezsen darılırım ama" gibi sözlere kulaklarınızı tıkayın. Asla başkalarını memnun etmek için size zararlı yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.

Izgarada pişmiş, ağır soslarla tatlandırılmış yemekler ve yağlı hamburgerlerden kaçının. Akşam yemeğinde daha hafif yemekler yemeyi tercih edin. Uyku alışkanlığına dikkat edin erken uyumayı alışkanlık haline getirin!”

Yorum Gönder

0 Yorumlar