Ticker

6/recent/ticker-posts

Kabızlık için bitkisel çözümler - Ahmet Maranki

Kabızlık için bitkisel çözümler 
Ahmet maranki kabızlığı gidermek için bitkisel çözüm önerilerinde bulundu.

Kabızlığın sebepleri nelerdir ?

Bağırsak sağlığı yanlızca kişinin beden sağlığını değil ruhsal ve sosyal hayatınıda etkiliyor. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler aceleci, gergin ve sıkuntılı bir ruh halinde olurlar.

Kabızlığın ana nedenlerinden bazıları ise; Yanlış beslenme, yetersiz sıvı alımı, hareketsizlik, bağırsak tembelliği, karın kaslarının zayıflığı, stres, cinsel doyuma ulaşamama, gerginlik ve ruhsal sorunlar kabızlığa neden olur.

Kabızlık için bitkisel çözümler :

- Sabahları bir bardak zencefil çayı içmek, sindirim sürecinin gelişiminde yardımcı olacaktır.

- Kabızlığı gidermede hızlı sonuç almak için , 1-2 yemek kaşığı hintyağı içildiğinde 2-3 saat içinde dışkılama gerçekleşir. Unutulmaması gereken en önemli şey bu yöntemin tedavi edici hiç bir yönünün olmamasıdır, sadece sorunu anlık olarak giderir.

- Keten tohumu, bağırsaklarda mekanik etki yapan çok başarılı bir müshildir. Bağırsak mukozasına zarar vermez , mineral dengeyi bozmaz, hiçbir yan etkisi yoktur.

- Sinameki çayı, müshil ve kan temizleyici etki içerir. Sürekli olmamak şartı ile, arada bir kullanılabilir. 1-2 çay kaşığı dolusu sinameki yaprağı, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 20-25 dakika demlendikten sonra süzülüp tüketilir. Aç karına tüketildiğinde etkisi daha çabuk görülür.

- Sinameki uyumadan bir saat önce tatlandırmadan ya da çok az tatlandırılarak ta tüketilebir. Sinameki eğer kaynatılırsa ve sıcak içilirse, dışkılama, şiddetli ishal biçiminde olur.

- İncir kürü kabızlık için çok iyi sonuç verebilir. İyice yıkanmış 3-5 adet kuru incirin üstüne, akşamdan 1 bardak su konulduktan sonra sabaha kadar bekletilir, sabah aç karnına önce incirler yenilir üzerine de incir suyu tüketilir. 

Bu kür 3-4 hafta süreyle düzenli olarak uygulanırsa kabızlık için etkili bir çözüm olur. İncir, mide-bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmasını sağlar.  

Ancak İncir kürünü şeker hastalarının uygulaması doğru olmaz.

- Ispanak ve lahana salatası kabızlık için iyi gelir.

- Sabahları yenen 1-2 portakal bağırsaklarda rahatlama sağlar.

- Anason, rezene, frenk kimyonu ve keten tohumu eşit oranda karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı dolusu tohum havanda hafifçe ezilir ve 1 bardak kaynar suda haşlanır. Demlenmesi için 8-10 dakika bekletilip süzülür. Akşam yemeğinden sonra, tatlandırılmadan tüketilir. Sindirim ve dışkılama sistemi uyarılır, şişkinlikten kurtulunur.
UYARILAR

Bireyler kabızlıktan kurtulmak için herşeyden önce hayatlarına sporu ve doğru beslenmeyi oturtmalı, doktora görünmeli ve önerdiğimiz alternatif yöntemleri ona göre uygulamalılar. 

Ayrıca şunlarada dikkat etmeliler;

- Muz ve çikolata kabızlık yapar. Bunları tüketme konusunda dikkatli olun.

- Beslenmede, kepekli, lifli ve işlem görmemiş besinlere ağırlık verilmesi yerinde olur.

- Günde 2 lt sıvı tüketilmelidir.

- Kahve, şarap ve bira kabızlığa sebep olur.

- Yiyecekleri mümkün olduğu kadar çok çiğnemek gerekir.

Kabızlık hali ortaya çıktığında karın ağrısı, kusma, kan basıncında sapmalar olursa, bağırsak düğümlenmesinden kuşkulanmak ve acilen doktora başvurmak gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar