Mangonun anavatanı Hindistandır. Mango ağacının gövde kabukları kahverengi-kırmızı renginde, yüksekliği ise ortalama olarak 15-20 m. arasındadır.
Mango ağacı genellikle çok düzenli gelişmiş bir taca sahiptir yaprakları, uzunca, kenarları dalgalı ve üzerlerinde 22-30 sarı damarı mevcuttur.
Mango hem taze olarak tüketilir hem de baharat ile pek çok turşu, reçel, pekmez ve yemekler yapılır.
Mango Suyu;
*Bu meyve içerdiği vitaminler nedeniyle sinirler cilt ve saçlar için çok faydalıdır.
*Gözler ve cilt için faydalıdır.
*Kansere karşı etkin koruyuculardandır.
*Serbest radikalleri yok eden beta karotenden açısından zengindir.
*Vücudumuz, beta karoteni aynı zamanda A vitamini yapmak için kullanır ki, A vitamini de cilt, göz ve akciğer sağlığımız için önemlidir.
* Mango potasyum lif ve kuvvetli bir anti-oksidan kaynağıdır.
*A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere yararlıdır. Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.
* Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.
* Ayrıca tartarik asit ve malik asite ek olarak az miktarda sitrik asitte vardır. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine destek olur.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.