Ticker

6/recent/ticker-posts

osman müftüoğlu Çin mayası kolesterol düşürmek için kullanılıyor

Çin mayası kolesterol düşürmek için kullanılıyor

Yüksek kolesterol sorunu olan bireyler kolesterol ilaçlarının karaciğer fonksiyonlarını bozabileceği, kaslarına zarar vereceği ve cinsel güçlerini azaltacağı endişesi ile ilaç kullanmayı reddediyorlar.

Kolesterol ilaçlarının unutkanlığa yol açacağını, saçlarını dökülmesine neden olacağını, uykularını yaşatacağını düşünenler bile var.

Kısaca kolesterol hastalarının büyük bir bölümü kolesterol ilaçları kullanmaktan hoşlanmıyor. Reçeteye bu ilaçları yazacağımız zaman "Hocam, bu ilaçların doğal olanları yok mu? ya da hangi doğal ürünü seçmeliyiz? " sorusu ile karşılaşıyoruz. İşte bu sorunun cevabı...

ÇİN MAYASI 'NIN İÇİNDE DOĞAL STATİN VAR

Bazı araştırmalar özellikle de asya ülkelerinde sıkça tüketilen bir yiyecek olan "Çin mayası"nın kolesterolü azaltabildiğini göstermiştir. Çin mayası kan kolesterolünü yüzde 20’ye varan bir oranda düşürebiliyor. İşin ilginç yanı ise doğal madde olan Çin mayası iyi kolesterol HDL’yi de belirgin şekilde yükseltiyor.

Çin mayası (Monascus Purpureus), "Monakolin K" yani "Lovastatin" olarak bilinen bir maddeyi üretiyor. Bu madde sentetik olarak üretilen Lovastatin’den çok farklı değil. Çin mayasının içinde ayrıca bitkisel steroller de mevcuttur.

Bir çalışmaya göre 5 mg Monakolin K, 20-40 mg Lovastatin’e eşdeğer. Çin mayası ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Ben çok sayıda hastamda bu ürünü denedim. Çin mayasının kolesterol düşürmek için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar