Ticker

6/recent/ticker-posts

Fibromiyalji için bitkisel tedavi yöntemleri


Fibromiyalji için bitkisel tedavi yöntemleri

Fibromiyaljinin belirtileri eklemlerde ve kaslarda ağrı ve sertleşme dışında başka hastalıklarda da görülebilimektedir. 

Fibromiyalji kronik bir hastalıktır ve bu hastalığın şiddeti kişiden kişiye çok değişebilimektedir. 

Fibromiyaljinin en  ağır çeşitleri etkilenen hastaların tüm etkinliklerini sınırlandırabilimektedir. Fibromiyalji hastalığı toplumun yaklaşık % 2’sini etkilemektedir.

Fibromiyalji Belirtileri

Eklem ve kaslarda sertleşme.

* Bedenin tümünde, özellikle de sırt, boyun, göğüs kemiği, göğüs, kalçalar ve kol ve bacaklarda bulunan hassas bölgelerde hissedilen ağrı.

Sürekli yorgunluk hissi.

Uykusuzluk.

Hastada irritabl premenstrüel sendrom, bağırsak sendromu, depresyon, baş ağrıları  ve diğer belirtilerin birlikte ortaya çıkması.

Stresli dönemlerde kötüleşen belirtiler.

Öncelikle doktorunuza danışın

Fibromiyalji gözardı edilirse kronik bir soruna dönüşebilir. Bu sebeple bir veya daha fazla belirti ortaya çıktıysa derhal doktora danışmak gereklidir.


Fibromiyalji Nedenleri

Fibromiyaljinin kesin kaynağı bilinmiyor, Fakat sıklıkla travmatik bir şok sonrasında ortaya çıktığı biliniyor. Tüm klinik muayenelerde normal bulgular elde edilse bile, fibromiyaljinin psikosomatik kökenli olduğunu varsaymak yanlış olur.

Fibromiyalji tedavisi için hangi bitkiler kullanılabilir?

Dahili uygulamalar

Uykuyu düzeltmek ve anksiyeteyi azaltmak için: Melisa veya sarı kantaron, sabah öğle ve akşam çayı yapılarak içilebilir.


Yorgunluk ve halsizlik için doğal bitki çayı tarifi

Malzemeler:

3–4 adet karanfil
 1 tutam rezene
 1 tutam karabaş otu
 1 tutam anason
 1 tutam melisa (oğulotu)
 1 tutam kekik
 1/2 çay kaşığı toz zencefil
 1 adet çubuk tarçın


Hazırlanışı: 1 litre kaynar suyun içine bitkilerin tamamını  koyun ve kaynatmadan 5 dakika demlendirin. Bu çaydan günde 2–3 fincan içilebilirsiniz.

Harici uygulamalar

Kasları gevşetmek için:

 Tarçın bazlı bir merhem içinde yazan talimatlar doğrultusunda günde 3 veta 4 kez sorunlu bölgeye uygulanabilir.

 Muskat uçucu Yağı: 3 damla muskat uçucu yağı 50 ml zeytinyağına eklendikten sonra bu yağ günde 3 kez sorunlu bölgelere uygulanabilir.

Fibromiyalji tedavisi için diğer önlemler

* Kasları güçlendiren fiziksel egzersiz yapın.

Fibromiyalji için en iyi spor Yüzmedir.

* Fizyoterapi, osteopati, kiropraktik veya akupunktur gibi tedavi yöntemlerini düşünün.

* Yaşam tarzınızı sağlık durumunuza uygun hale getirin.

* Tütünden ve aşırı alkolden kaçının

Bunların dışında; stres - sıkıntı - moral bozukluğu , depresyon gibi olayların fibromiyaljiyi tetiklediğini unutmayın, bu sebeple, stresden uzak bir yaşam sürmenizi öneririz.



-------------------
Etiketler:Fibromiyalji Belirtileri, Fibromiyalji Nedenleri, Fibromiyalji tedavisi ,Uykuyu düzeltmek için, anksiyeteyi azaltmak için,Yorgunluk için, halsizlik için, doğal bitki çayı tarifi

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Ismail yağız29 Ocak 2014 17:36

    fibromiyalji hastalığının bitkisel çözümü var mı kesin çözüm...

    YanıtlaSil
  2. Fibromiyalji kronik bir rahatsızlık. Uzun süreli bir hastalık olmasına rağmen zamanla birçok hasta semptomlardan kurtuluyor, bir kısmında ise hiçbir şikayet kalmıyor.

    Bu sendromun tedavisinde ağrıyla mücadele ve kaliteli bir uyku sağlanması ilk adım. Vücut seratonin seviyesini yükselten, depresyon gibi durumlarda da kullanılan ilaçlar tedaviye başarı sağladığı belirtiliyor.

    Vücutta seratonin etkisini artıran ve dengeleyen noktalar mevcut. Ancak bu yapılırken ilaç yerine kalıcı çözüm almak için tamamlayıcı tıp metotlarını birlikte kullanarak fibromiyaljiyi tedavi etmek mümkün.

    Bu durumda en etkili terapilerin başında nöral terapi, ozon terapi, S.O.E (Oksijen Tedavisi), magnetik alan tedavisi, akupunktur ve biyofoton geliyor.

    Uzman hekim tarafından uygulanan tetik nokta dediğimiz trigger noktalarına nöralterapi yaklaşımı ile enjeksiyonları fibromiyaljide oldukça etkili.

    YanıtlaSil
  3. Lütfiye Şimşekkorkmaz31 Ocak 2014 01:10

    4 yil oldu.fizik tedavi tetik nokta enjeksiyonu antidepresanlar egzersizler onlarca krem kas gevseltici igneler ve en son yuzme.hepsini denedim ama agrim hic azalmadi

    YanıtlaSil
  4. Şebnem Yükselen20 Nisan 2014 19:28

    Tavsiye ederim,. manyetik alan tedavisi deneyiniz... %100 olmasa da %70/80 oranında agrilarim azaldi... cogunlukla yorgunluk ve depresyon gibi sorunlarımı ise yenmis durumdayım. ..

    YanıtlaSil
  5. Diğer bir sebebi ise Sindirim sisteminde mevcut rahatsızlıktan sonra gelişen hastalık olduğu varsayılıyor hatta yapılan araştırmalar bu hastalığı olan kişilerin %75 gibi oldukça büyük kesiminde safra taşı veya kumu olduğu tespit edilmiş yani anlaşılan neyin neyi tetiklediği muamma.. Ama öncelikle Stresten uzak yaşam tarzı şart bu sadece bu hastalık değil bütün hastalıklar için geçerli.

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.